POLOŽAJ

Apartmani i sobe CINA nalaze se u prelijepom dalmatinskom gradiću Cavtatu, 17 km južnije od Dubrovnika i 3 km od aerodroma Čilipi. Okružen bujnom mediteranskom vegetacijom i morem, Cavtat, poslije Dubrovnika, najpoznatije je turističko središte Dubrovačke rivijere. Prirodne ljepote, bogato povjesno i kulturno nasljeđe, te mnogobrojna i bogata turistička ponuda učinili su Cavtat jednim od najatraktivniih turističkih destinacija na Jadranu. Boraveći u Cavtatu uživat ćete u miru i tišini, istovremeno imajući mogućnost posijetiti Dubrovnik.

Panorama of Cavtat and location of Apartments and rooms Cina
Panorama Cavtata i položaj Apartmana i soba Cina

Cavtat, antički Epidaurus, srednjovjekovni je dalmatinski gradić stoljećima građen po kanonima dubrovačkog sklada. Oko 228 pr.Kr. zauzimaju ga Rimljani i postaje rimska kolonija.

Svoje novo ime dobiva prema latinskom "Civitas vetus". Rimsko nasljeđe uključuje kazališta, grobnice te ostatke ceste poviše Cavtata.

Kulturne i povjesne znamenitosti Cavtata vrlo su bogate i uz Knežev Dvor i baroknu crkvu Sv. Nikole sa franjevačkim samostanom uključuje Bogišićevu znanstvenu kolekciju, galeriju slika Vlaha Bukovca, Mauzolej Račić - djela kipara Ivana Meštrovića, arheološke nalaze iz pred-slavenskog perioda, gradske zidine, jamu Šipun i još puno drugih zanimljivosti.

Location map of Apartments and Rooms Cina in Cavtat
položaj Apartmana i soba Cina u Cavtatu

Udaljenosti:

Dubrovnik - 17 km, Čilipi aerodrom- 3 km, Plaža - 250 m, Autobusna stanica- 100 m (broj 10)


Apartmani i sobe CINA nalaze se na ulazu u Cavtat, 200 m ili samo nekoliko minuta pješice od središta mjesta, s prekrasnim pogledom na stari Cavtat i cijelu Dubrovačku rivijeru. U neposrednoj blizini nalazi se Hotel Croatia tako da i sudionici tih kongresa često odsjedaju u Apartmanima i sobama CINA.

Dostupan privatni parking. Apartmani se nalaze u blizini hotela Croatia (300 metara), te su jako pogodni za kongresne goste hotela.


Apartmani Cina su pogodni za obiteljska okupljanja, specijalne cijene izvan sezone (svi apartmani imaju grijanje).
Gostima je na raspolaganju grill i velika terasa u prizemlju.


Korisni linkovi

Dubrovnik Tourist Board


Croatian Tourist Board


Dubrovnik Online Travel Guide


Absolute Dubrovnik Travel Guide